Krönika - Sociala medier gör oss osociala (250-400 ord)

Sociala medier, såsom Instagram, Facebook och Twitter är några av de som människor använder sig av för att bland annat hålla kontakt med varandra över hela globen och sprida information om allt annat möjligt, nyheter, roliga bilder, information. Dock, har dessa medier gjort folket, speciellt ungdomar som jag, för besatta av de och därför spenderar folket ofta mer tid på att kommunicera online än på verkligheten.


Detta är fel!

Självklart är det en stor fördel för mänskligheten att kunna hålla kontakt och sprida information över hela globen, vilket var inte alls möjligt förr. Nu kan vi på en sekund skicka meddelanden till våra nära och kära från Sverige till nästan alla länder i världen. Dessutom kan vi sprida information och hålla jordens befolkning uppdaterade på vad som föregår runt om i världen. På så sätt har vi kunnat få upp ögonen för allt det dåliga som pågår runt om oss, och även lagt till lagar för att förbättra våra förutsättningar i samhället.


Men, på det senaste 10 åren har nackdelen med sociala medier växt mer och gjort att människor inte ens kan lämna sitt hem utan mobilen i handen. I genomsnitt används sociala medier flera timmar per dag och tiden som förr spenderades för att uppskatta folket som man har runtomkring sig och kommunicera i verkligheten har minskat väldigt mycket.


Det är väldigt sorgligt för mig att se hur folk inte längre märker varandra runt omkring sig och att alla håller en mobil i handen på busshållplatser, tågresor, restauranger, stan och skolan. Om vi bara lägger ner telefonen en stund och märker vad som händer runt om oss, kan vi lära oss att njuta av det som är mest meningsfullt. Som att skapa vänskaper, ge kärlek till de som är vid vår sida varje dag och märka till den vackra staden och naturen vi passerar varje dag. För en dag kommer vi förlora chansen att uppskatta det som en gång var inom vår räckvidd och då är det försent att gå tillbaka i tiden.


Cover Image Credit: https://giphy.com/explore/study

2,596 views0 comments